Четвер, 28.03.2024, 13:21
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2010 » Травень » 11 » Урочисто зустрічало місто 65-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років
16:49
Урочисто зустрічало місто 65-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років
 

   Урочисто зустрічало місто 65-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Під звуки військових маршів буль­варом Шевченка пройшли ветерани війни. Біля пам’ятного знака полеглим при­кордон­никам вони, представники органів влади, трудових колективів, політичних і громадсь­ких організацій поклали квіти. На честь полеглих героїв пролунав салют.
    Урочистість у міському палаці культури відкрив міський голова В. Б. Са­пожніков. До пам’ятного знака полеглим бійцям другого укріпрайону і символічної могили борцям за волю України були покладені квіти. Хви­линою мовчання присутні вшанували світлу пам’ять про полеглих у борні з фа­шистами. Представники учнівської молоді привітали ветеранів чудовими весняними квітами.
     Звертаючись до ветеранів, Віктор Са­пожніков зазначив, що багато змінилось у нашому житті за час, що минув з того пам’ятного дня. За­рубцю­вались ті жахливі рани землі, завдані війною, знову виросли ліси і зазеленіли колись сплюндровані поля. На місцях ко­лишніх згарищ виросли нові міста і села, де живуть люди, для яких війна – це лише частина історії, про яку вони знають з розповідей очевидців, з кінофільмів та книг.
     Міський голова наголосив, що міська влада в міру своїх можливостей намагається приділити належну увагу ветеранам. На даний час у місті про­живає 2887 громадян, які мають статус ве­теранів війни. З нагоди свята їм виплачено одноразову грошову допомогу з державного бюджету на загальну суму майже 627 тисяч гривень. Вчасно проводиться виплата пенсій, вишукуються фінансові можливості для надання матеріальних допомог, вирішуються питання побутового характеру. Віктор Сапожніков пообіцяв ветеранам, що й надалі міська влада робитиме все можли­ве для них, щоб на схилі літ вони відчували увагу і тепло. "Дуже хочу, щоб життя, яке ви такою високою ціною захис­тили, приносило вам радість, втілювалось у щастя ваших дітей і онуків, добробут і благополуччя нашої Батьківщини. Ви ви­страж­дали право на це!” - сказав міський голова.
     Зі святом Великої Перемоги привітали військовий комісар Нововолинського об’єд­наного районного військового комісаріату С. В. Кочкуров, голова міської організації ветеранів війни та праці Л. П. Дудар, учасник бойових дій М. З. Сватко, голова міської організації "Діти війни” Л. Б. Віденіна, пред­ставники учнівської молоді. Міський голова В.Б. Сапожніков вручив ветеранам ювілей­ні медалі "65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.”, подя­ки та грошові винагороди. Напе­ре­додні свята 600 учасників війни отримали ювілейні медалі, а всього їх в місті отримає 2000 людей. Для учасників урочистості відбувся святковий концерт. Для ветеранів працювала польова кухня. Також у місті тривали урочистості і святкові концерти з нагоди Дня Пе­ремоги і Дня матері. Міська влада, члени міської організації Партії Регіонів органі­зували для ветеранів святкові обіди, святкові сувеніри, вручали Георгіївсь­кі стрічки.
Переглядів: 660 | Додав: Микола1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]