П`ятниця, 19.04.2024, 21:23
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2010 » Грудень » 21 » Тиждень права у Нововолинську
09:39
Тиждень права у Нововолинську
    Нещодавно у Нововолинську проходив Всеукраїнський тиждень права. До правоосвітнього процесу були залучені установи, підприємства та організації міста, де фахівці проводили лекції, бесіди, семінари на теми:   "Історична роль проголошення Загальної декларації прав людини та Дня прав людини", "Права та свободи людини, визначені Загальною декларацією прав людини". 
      У навчально-виховних закладах освіти міста відбулися заходи, спрямовані на поширення знань про права і свободи людини і громадянина, а саме:
· Всеукраїнський урок "Права дитини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини;
· загальношкільні тематичні лінійки;
· тематичні виставки в шкільних бібліотеках: "Права людини в міжнародних правових документах”, "Громадянське суспільство – гарантія дотримання прав людини”; · бесіди : "Служба в армії –справа честі захисників Вітчизни”, "Дитині про її права”, "Законотворення – основна функція парламенту”;
· зустріч-діалог "Ти сам відповідаєш за свої вчинки”;
· виховні години: "Захист прав людини”, "ООН про права дитини”, " Як дотримуються прав дитини в Україні”;
· правова вікторина "Ти і твої права”;
· конкурс малюнків "Я маю право…”;
· інформаційні п’ятихвилинки "Мої права і обов”язки”;
· круглі столи” : "Чи живемо ми у правовій державі?”, "Конституція України – основний закон держави”.
    У бібліотеках ЦБС проведено урок-застереження "Про СНІД на повен голос”, інформаційний огляд "Молодь і СНІД : серйозний погляд”, інформаційна година "Виховання правової культури – шлях до побудови правової держави”, зустріч-діалог "Ти сам у відповіді за свої вчинки”, бесіда "Щоб вам служилось на Вкраїні рідній”. Також оформлено тематичні полиці : "В твоїх руках – твоє життя, твоє майбутнє, молодь!”, "Права дитини в кожну родину”, "Вчимо закони змалку”, "Кожна дитина має право”, "Бо ти на землі –Людина” , "Молодіжна правова трибуна ".
      У рамках роботи школи правових знань "Право і Я” працівниками бібліотек організовано проведення загальноміського брейн-рингу "Юнь осягає закони”, що відбувся у міському Палаці культури .
    Чимало заходів організовано міським управлінням юстиції. Зокрема, відбулася пряма телефонна "гарячу лінію” , під час якої громадянам надано 12 консультацій.
У закладах освіти проведено цикл правових лекторіїв на тему: "Права, свободи та обов’язки людини згідно Загальної декларації прав людини”. У ЗОШ № 7 між командами учнів 10-их та 11 класів відбувся правовий брейн-ринг "Право і Я”.
Переглядів: 926 | Додав: Міськвиконком | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]