Вівторок, 16.04.2024, 12:16
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2011 » Серпень » 11 » Із сесії міської ради
13:21
Із сесії міської ради
"ХЛІБ СТАВ ЗАРУЧНИКОМ ПОЛІТИКИ...”

     Коли між депутатами є порозуміння, прагматизм у вирішення міських проблем, спільне бачення його майбутнього, то й сесії проходять у спокійній та виваженій атмосфері, а рішення приймаються, зважаючи, у першу чергу, на інтереси усієї міської громади. Так, чітко й оперативно, пройшло 2 серпня засідання дев’ятої сесії Нововолинської міської ради, на порядок денний якої вносилося 14 питань. Із 40 депутатів, десять були відсутні з причини відпусток. З огляду на попередні детальні слухання й обговорення усіх питань напередодні на дні депутата, більшість із них повторно не заслуховувалися, але з великим інтересом депутати послухали виступ директора ВАТ "Нововолинський хлібозавод” Іраїди Кочулап у зв’язку із заявою щодо росту цін на хліб представників депутатської фракції ВО "Свобода”.
    Вона поінформувала сесію, що 50 найменувань хлібо-булочних виробів, з них – 32-34 – за добу, 40 різновидностей кондитерських виробів, сухарні, бубличні та інші види продукції сходять з конвеєрів міського хлібозаводу. Підприємство має понад 300 постійних покупців своєї продукції. Виробництво кондитерських виробів досягло межі невеличкої кондитерської фабрики, завдяки чому нововолинські хлібопекарі увійшли у такі великі торгові мережі як "Метро” "Фуршет”, "Сільпо” і т.п. Сьогодні ж найбільшу тривогу хлібопекарів викликає виробництво хліба, яким вони забезпечують наше місто і прилеглі райони. До речі, не лише нововолинських, але й цілої галузі в Україні. Далі Іраїда Олексіївна сказала: "Буду говорити прямо – за останні роки хліб став заручником політики. Сьогодні пляшка води коштує дорожче, ніж буханка хліба. Порція морозива – 3 гривні і хлібина – 3 гривні. Тонна комбікорму вартує майже як тонна хліба. Звичайно, такі перекоси не можуть довго проіснувати”. Стрімкий ріст цін на складові, вартість яких закладається в хліб, зростають постійно, додала директорка. Вона провела їх аналіз, з якого видно, що у порівнянні з першим півріччям 2010 року ціни за відповідний період 2011-го зросли таким чином: борошно в/г на 42,8%, першого ґатунку – на 53%, другого – 53,8%, борошно житнє – на 67,9%, сіль – 51,5%, маргарин – 42%, олія – 58%, дріжджі –11 %, цукор – 19,6%. Електроенергія подорожчала на 22%, а вартість газу з 1 серпня зросла на 54%! Підвищується мінімальна заробітна плата, зростає вартість пального – до 39 відсотків. А ціну на хліб за цей період піднято лише на 27 відсотків, у той час як собівартість соціальних сортів зросла до понад 32 %. І якщо раніше ціни на дешеві сорти хліба можна було перекрити іншими виробами, то тепер це стало неможливо, оскільки так званих соціальних сортів завод щодоби випікає близько 50%. У результаті за перше півріччя по основних сортах хліба підприємство має 359 тисяч гривень збитку, воно стало збитковим ще із грудня 2010 року. Так працювати неможливо, додала Іраїда Кочулап, бо ніякі енергозберігаючі технології, ніяка економія не дає можливості перекрити збитки. Тому нововолинські хлібопекарі змушені підвищувати ціну на хліб, який, за словами директорки, у нас найдешевший в області. До речі, ВАТ "Нововолинський хлібозавод” торік дав до бюджетів та фондів усіх рівнів 4 мільйони 300 тисяч гривень. Вона закликала депутатів зберегти своє хлібопекарське підприємство, оскільки заручником ситуації стала уся галузь. Депутати таку аргументовану доповідь про ситуацію на ринку хліба прийняли до уваги і зробили свої висновки.
    Сесією затверджений звіт начальника фінансового управління виконкому міськради Галини Бурочук про виконання міського бюджету за І півріччя 2011 року по доходах в сумі 77 мільйонів 504,54 тисячі гривень і по видатках 77 мільйонів 130,922 тисячі гривень. Внесені деякі необхідні зміни до міського бюджету на поточний рік, які стосуються розподілу дотаційних коштів із держбюджету. Сесія відмовила трьом жителям міста у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва приватних будинків у зв’язку з тим, що, як зазначив Едуард Суднік, заступник голови постійнодіючої комісії Нововолинської міської ради, котра займається врегулюванням земельних відносин, на сьогодні згідно з Генпланом забудови міста немає вільних ділянок для такої забудови. Є лише пропозиції продажу земельних ділянок на торгах (з аукціону).
    Депутати задовольнили клопотання директора ТзОВ "Птахокомплекс "Губин” щодо дозволу на проведення оцінки права оренди земельної ділянки площею 4,3421 га на вул. Сокальській, 30 для продажу на земельних торгах для будівництва нового забійного цеху даного підприємства.
   Міський голова на початку обговорення даного питання зауважив, що у кризовий час інвесторами розкидатися не можна. Директор ТзОВ "Птахокомплекс "Губин”, котрий особисто був присутній на засіданні сесії, наголосив, що даний цех із запланованою продуктивністю 6 тис. голів/год. стане третім підприємством одного власника (перші два – м’ясокомбінат та "Полтрекс”), котре функціонуватиме на теренах Нововолинська. Загалом буде створено 250 робочих місць (100 з них – в новому цеху). Вартість проекту – близько двох мільйонів євро. Працюватиме за німецькими технологіями, тому, запевнив сесію представник інвестора, запаху назовні не буде. Щоправда, специфіка виробництва така, що всередині виробничих приміщень він "стоятиме”, зважаючи на ту ж специфіку. Технологічний процес автоматизований, але ручна праця буде присутня. За неї відповідна зарплата працівників – близько 5 тисяч гривень. У планах – запуск нового підприємства до 2012 року. Депутати дали дозвіл на проведення оцінки права оренди лише після кількаразових запевнень директора птахокомплексу "Губин” про екологічну чистоту проекту. До речі, він поінформував сесію, що у планах компанії - будівництво за німецькими технологіями у місті заводу з утилізації відходів, проект якого наразі у розробці.
   З’явився черговий інвестор і на незавершене будівництво поліклініки на вул. Стуса. Сесією затверджені умови продажу цього об’єкта, який підлягатиме продажу способом аукціону. Затверджена його експертна оцінка (початкова ціна продажу з аукціону), яка складає вартість приблизно 320 тисяч гривень.
   Депутати вислухали представників вул. Р. Шухевича про аварійну ситуацію з водою у місці їхнього проживання. До речі, зранку того дня там уже працювали спеціалісти ВУКГ, а по завершенні сесії проконтролювати хід робіт виїхав міський голова Віктор Сапожніков.
   Розглянуті інші питання порядку денного, по яких прийняті відповідні рішення.
 
Тамара БУРИМ.
Переглядів: 688 | Додав: Микола1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 светко  
0
Ємм зарплата в 5 тис грн зачем? если тут люди и за 980 работают...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]