Четвер, 25.04.2024, 23:38
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2011 » Липень » 29 » День працівника торгівлі
11:31
День працівника торгівлі
      Післязавтра, 31 липня в Україні відзначатимуть День працівника торгівлі – свято, що започатковане в незалежній державі як визнання суспільством важливості професії торгового працівника. Торговельна галузь міста – це складний господарський комплекс, від злагодженої роботи якого значною мірою залежить добробут людей, їх соціальний спокій та настрій. Позитивні тенденції у розвитку економіки, які формувались протягом останніх років, в повній мірі знайшли своє відображення і на споживчому ринку міста Нововолинська.
    Понад 15 років тому торгівля та громадське харчування викликали загалом негативні асоціації та емоції. Та розбудовуючи свою незалежність, українці зробили чималий крок в цій справі. З’явились приватні магазини та заклади ресторанного господарства.
   На даний час торговельне обслуговування населення нашого міста і сел. Жовтневе забезпечують 448 роздрібних, торгових підприємств. З них 84 реалізовують лише продовольчі товари, 262 – непродовольчі, 13 – змішані і мають в реалізації як продовольчі, так і непродовольчі групи товарів, 64 підприємств ресторанного господарства, а також госпрозрахунковий ринок.
   В сфері торгівлі зайнято всього понад 3 тис. чол., що складає майже 18 відсотків від загальної чисельності працевлаштованого населення міста.
   За січень-червень 2011 року роздрібний товарооборот у фактичних цінах становив 236 млн. 599 тис. грн.., що у порівняних цінах на 120,2% більше ніж у відповідному періоді минулого року.
    У місті можна придбати практично всі необхідні товари продовольчої та непродовольчої групи. Відрадно й те, що торгівля цілеспрямовано орієнтується на продукцію вітчизняного виробника, неухильно збільшує реалізацію продовольчих товарів вироблених в Україні.
    За 2010 р. та перше півріччя 2011 року в місті відкрито 7 закладів торгівлі та 1 заклад ресторанного господарства. За останні роки збільшилась кількість непродовольчих спеціалізованих магазинів, які забезпечують високу культуру обслуговування населення та більш надійний захист прав споживачів.
    Орієнтуючись на європейський рівень обслуговування, підприємці нашого міста повільно, але все впевненіше крокують від палаток та контейнерів на ринках до магазинів, в яких створені всі умови для задоволення найвибагливішого споживача: дизайнерський інтер’єр, сучасні меблі та вітрини, комфортний мікроклімат, досвідчені продавці-консультанти.
   Хотілося відзначити спеціалізовані магазини "Стиль”, "Імідж”, "Імідж плюс”, "Колобок”, "Шарм”, "Лідер”, "Гідрогаз”, "Автозапчастини” та інші.
    Задовольнити щоденні потреби в якісних продуктах харчування можна відвідавши магазини "Аладдін”, "Альфа”, мережу магазинів "Аркос” та "Для Вас”, супермаркет "Рідний Край”.
    Мешканців і гостей нашого міста зустрінуть з посмішкою, швидко та красиво обслужать в кафе "Діоніс”, "Круїз”, "Край”, "Ольга”, "Кулінарія” та інших.
   Працівники торгівлі представляють найбільш популярну сферу економічної діяльності, покликану задовольняти щоденні запити людини. Їх  праця  надзвичайно важлива ланка життєзабезпечення міста, дієвий чинник соціальної стабільності, добробуту, здоров’я і гарного настрою нововолинців.
   Напередодні свята бажаємо усім ветеранам та працівникам сфери торгівлі міцного здоров’я, щастя, родинного тепла, посмішок покупців, стабільності та впевненості у завтрашньому дні.
 
Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконкому
Переглядів: 978 | Додав: Микола1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]