П`ятниця, 26.04.2024, 01:06
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2011 » Серпень » 23 » 2011 рік – є роком Євангелії в Україні
12:30
2011 рік – є роком Євангелії в Україні

2011 рік – є роком Євангелії в Україні, адже цьогоріч на державному рівні відзначають 450-річчя Пересопницького Євангелія – української первокниги, яка є духовним символом нашої держави, свідком прагнення нашої нації до небесного Творця, до вищих ідеалів та духовних цінностей.

Святе Письмо каже: «Небо і земля мине, але жодна йота із Закону цього не мине». Розуміючи величину та святість Божих слів наші Президенти дають присягу саме на цій книзі перед Богом і людьми «усіма своїми справами» творити на благо нашої Батьківщини та її народу.


Нововолинськ також не залишився осторонь цих святкувань, хоча наше місто й будувалося, як зразок комунізму і атеїзму, але «Божі дороги -  не наші дороги», і нині на місці де співали «Союз нерушимый…»  віддається слава Богу.       

Тому 8-11 серпня у місті проходили святкові заходи, які включали в себе громадські біблійні читання, богослужіння, розповсюдження Євангелій, а також зустрічі з дітьми. Організатором даного святкування виступили Християни Віри Євангельської (П’ятидесятники), а зокрема церкви «Святої Трійці», «Ковчег», «Благодать», «Салім».

Відкриття відбулось 8 серпня у шатрі, на території міського парку культури і відпочинку. Присутніх привітав старший пресвітер церкви «Святої Трійці» Володимир Грицак. Також дане урочисте богослужіння відвідали представники міської влади, громадськості. Про важливість цих днів у своїх виступах роздумували депутат обласної ради Євген Недищук та голова ГО «Комітет із питань відродження духовності» Любов Кравцова. Радували співом присутніх молодіжний хор церкви «Святої Трійці» та інші співаючі гурти.


В атмосфері радості й благоговіння проходили також і подальші богослужіння, де звіщалась «Добра новина».

Та не тільки тисячі дорослих, а й діти могли почути вістку про Бога. Спеціально для них 9-11 серпня проводились зустрічі, на яких можна було  навчитися основ християнства, доброї поведінки, здорового способу життя.

Досвідчені організатори цих зустрічей – Леонід та Ліна Демчуки, на рахунку яких десятки успішних дитячих таборів, за допомогою розповідей, наглядних сценок, ігор,  намагалися донести важливість Біблії та дотримання законів цієї Книги книг до дитячих сердець.

Щодня близько 300 дітей відвідували дані заходи. Вони мали можливість познайомитися із своїми однолітками, пограти у футбол, флорбол, «Імпульс», «Парашут», пострибати на батутах, зробити щось власними руками на рукоділлі. Якщо у перший день вони були більш «закриті», то в останній вже співали вивчені пісні, як справжнісінький хор, та хотіли продовження даних зустрічей.

Почувши про проведення таких дитячих зустрічей не залишились осторонь і благодійники нашого міста, які вирішили подарувати діткам смачні призи, завдяки чому ті не лише «наситились» духовно, але й фізично. За це, від імені організаторів щира подяка та побажання Божих благословень депутатам Міської Ради Віталію Бадзюню, Борису Карпусу, Андрію Самкову та МО ГО «Фронту змін» (голова Валерій Мних).

Закриття святкувань відбулось 11 серпня богослужінням, яке відвідали міський голова Віктор Сапожніков, Єпископ ХВЄ(П) Волині Михайло Близнюк та інші поважні гості.

Щира молитва, яка лунала у цей день несла до Бога прохання про благополуччя нашої Батьківщину, рідної Волині та любого серцю Нововолинська. Щоб Божа присутність та благодать перебувала завжди на нашому народі, а його люди жили в достатку та злагоді, прославляючи Бога та люблячи ближнього…  

Василь Мигас

                                                                                                                Фото автора

          

Переглядів: 988 | Додав: Микола1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]