Вівторок, 19.03.2024, 09:59
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Новини з Нововолинської міської ради

Головна » 2010 » Квітень » 08
Про це стало відомо 2 квітня на прес-конференції міжнародної організації «Міжнародне товариство прав людини - Українська секція», яка віднині діятиме на Волині.

«Наша робоча група створена з метою захисту прав та свобод нововолинців, а також попередженню та запобігання ситуацій, коли ці права порушуються, - каже голова Нововолинської робочої групи правозахисної організації, Валентин Туманов. – Ми допомагатимемо особам, які переслідуються за політичними, расовими чи релігійними мотивами. Також будемо забезпечувати участь членів організації в розробці і практичному здійсненні на території міста програм та проектів, спрямованих на поліпшення правової захищеності людей. Важливим питанням є і підвищення рівня правової культури населення. Адже більшість наших бід від незнання! Саме з цією метою наша організація надаватиме безкоштовні консультації щодо прав і свобод кожного громадянина України.»

«Незабаром діятиме і юридичний консультаційний центр, - відзначив Вадим Немчиков ... Читати далі »

Переглядів: 683 | Додав: nvinvest | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (1)

         У неперевершене дійство перетворилося цьогорічне освячення пасок у Низкиницькому Свято – Успенському чоловічому монастирі, що знаходиться на околиці шахтарського Нововолинська. Після традиційної Пасхальної всенощної, вітального слова настоятеля святої обителі архімандрита Вікентія з чотирьох сторін монастиря небо осяяли різнокольорові вогні. Це додало емоцій сотням прихожан, які величне, найбільше християнське свято зустрічали в одній із найстаріших святинь краю. Нововолинці та жителі навколишніх сіл не пам’ятають, аби бачили десь щось подібне. Доповнили позитивні враження від початку святкування по – особливому прибраний живими квітами собор та пасхальне дерево в центрі монастирського двору, прикрашене великодніми крашанками. Як повідомив благочинний монастиря ієромонах Стефан , ідея доповнити пасхальний настрій, створити більше духовне піднесення парафіян належить настоятелю отцю Вікентію. Шість комплектів піротехніч ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Додав: Микола1 | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (1)

     Призначено нового генерального директора ДП "Волиньвугілля” Івана Миколайовича Костика. Минулої суботи працівникам державного підприємства його представив заступник Міністра вугільної промисловості України Володимир Фічов. Попередній керівник нововолинських шахтарів Петро Солонинка звільнився на підставі поданої заяви за згодою сторін.
    Із червня 2004 по листопад 2005 року Іван Костик вже перебував у кріслі генерального директора ДП "Волиньвугілля”.
Переглядів: 1309 | Додав: Микола1 | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (1)

За рік у розвиток економіки та соціальної сфери міста суб'єктами господарювання за рахунок всіх джерел фінансування вкладено майже 720 млн.грн. капітальних інвестицій. 99,8% всього обсягу інвестовано в матеріальні активи. Обсяг інвестицій в основний капітал становив 702,6 млн.грн. і порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився у 2,1 разу. Частка залучених коштів кредитів банків та інших позик досягла 86%, власних коштів підприємств - 12,9%, а коштів Державного та місцевого бюджетів лише 0,2%. Більшість (98,5% або 692,4 млн.грн.) інвестицій в основний капітал направлено у розвиток підприємств промисловості. Значна частина (96,6%) цих коштів освоєна в переробній промисловості, зокрема 90,3% використали в обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, крім меблів (ТОВ "Кроноспан УА"). Нововолинськ посідає перше місце в області за обсягом інвестицій в основний капітал, в розрахунку на одного жителя складає 12220 грн. (в області - 2336 грн., в містах Луцьку - 2671 грн, ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: Микола1 | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

        Цікавий публічний показ писанок оформлений і в нинішньому році в народному історичному музеї Нововолинська. Представлені оригінальні роботи Тетяни Шуміцької, Наталії Волчанюк, Віри Гридяєвої, Тетяни Матіяш, Любомири Семенович, Галини Ус, Богдана Приступи, Марії Бондарук.
         Знову подивувала своїми оригінальними білими писанками Марія Булюк, викладач школи мистецтв. Прикрасили виставку й роботи багатьох її вихованців. Серед них – Ольга Тимощук, Юлія Мелесь, Вікторія Окускова, Юлія Матлах, Вікторія Панасюк та інші. 6 квітня відбулося урочисте відкриття виставки писанок.
Переглядів: 692 | Додав: Микола1 | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

       Секретар міської ради, перший заступник міського голови В.Рожелюк в квітні брав участь у складі делегації Асоціації міст України в переговорах з Міністерством фінансів України з питань формування доходної і витратної частини місцевих бюджетів.
       Представники Асоціації міст України висловили заступникові міністра фінансів Єфименко Г.І. стурбованість з приводу завищення в середньому на 10% доходної частини місцевих бюджетів, що викличе в цілому їх невиконання в 2010 році.
       В.Рожелюк звернув увагу керівництва міністерства фінансів на те, що в доведених контрольних цифрах місцевих бюджетів знову відсутнє фінансування галузі „Позашкілля”, а це тільки для міста Нововолинська сума становить 2,8 млн. гривень, відсутнє фінансування на виконання Закону України про догляд за інвалідами, це ще 200 тисяч гривень, а також повністю відсутнє фінансування спортивно-оздоровчого компле ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: Микола1 | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)